Bästa retrospelen

Vilket är det bästa retrospelet egentligen? Alla har sina egna åsikter men vi ska försöka att bryta ner det lite här per konsol. Vi har kikat på Nintendo 8-bitar, Super Nintendo och Sega Mega Drive. Vi har fokuserat på dessa konsoler men vi vet, ja vi vet att det finns många fler att välja bland men det får bli en annan avhandling.

Bästa spel till Nintendo 8-bitar

Super Mario Bros, det allra första i serien kan av många ses som det bästa retrospelet till NES men fler röster faller på Super Mario Bros 3.  Eftersom det är en fulländning av konceptet, här blev serien komplett enligt många.

Första spelet var ganska begränsat men Super Mario Bros 3. innehåller många fler funktioner och är mer flexibelt i sitt spel, så det bästa spelet till Nintendo 8-bitar är:

Super Mario Bros. 3

Vi kommer säkert få en del människor mot oss nu när vi inte tog med The Legend of Zelda. Men spelet kommer på god andraplats i våra ögon.

Bästa spel till Super Nintendo

Super Nintendo innebar bättre prestanda för både utvecklare och spelare. Det medförde dock inte att spelen blev bättre för det men här är det bästa spelet för SNES.

Här kommer The Legend of Zelda – A Link to the past in för det var en stor skillnad på versionen till NES, på SNES tog man grafiken och spelupplevelsen till en helt ny nivå. Storleken på spelet, alla fighter man utför samt de små gömda hemligheterna man kan gräva fram i spelet. Det finns egentligen ingen annan titel som kan mäta sig med A Link to the past.

Bästa spel till Sega Mega Drive

Sega Mega Drive heter också Sega Genesis på andra håll men vi i Sverige kallar den för Mega Drive. Denna konsol var en vanlig syn i hemmen under 90-talet och det spel som kom att bli synonymt med Sega var Sonic, spelet som heter Sonic 2 – The Hedgehog. Som spelintresserad under 90-talet skaffade man inte ett Sega Mega Drive för att spela andra spel, det var Sonic som var spelet som lockade.

Vi såg också en ny spelkategori eller en spelupplevelse som vi inte hade sett tidigare. Sonic införde något som satte oss i en helt ny spelsituation om man ska jämföra med Nintendo och Super Mario Bros. Skillnaden var farten. När man spelade Sonic-spelen så gick det undan, det gick i ett snabbt och i ett jämnt flöde som man inte hade sett tidigare. Mario hoppade omkring i en mycket lugnare takt än den speedade Sonic, men man älskade det nya spelsättet.

Hoppas ni som är nya inom retrogaming hittar ett par guldkorn här, den yngre generationen speciellt som inte växte upp när spelen var nya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Till toppen