Retrospelsmässor och Youtube-tips

För er som inte har varit inne i scenen så länge och vill ha mer retro gaming så har vi samlat en del intressant här med mässor, kanaler på Youtube och andra hemsidor att följa!

Retrospelsmässan

Retrospelsmässan hålls en gång per år i Göteborg och är en populär tillställning bland alla retrofantaster runt om i landet. Mässan startade 2010 och startade som en inspiration till mässan nedanför som vi snart tipsar om. Inne på mässan går det att se och prova retrospel som de olika utställarna har men det finns ett golv där man kan köpa spel också, det som är en favorit bland många.

Retrospelsmässan hålls i Erikbergshallen i Göteborg. Datumen kan skilja från år till år men mässan kör alltid igång i maj månad. Bra att tänka på är att det är en åldersgräns på 13 år för inträde till Retrospelsmässan, alla ungdomar under 13 år måste komma i sällskap med målsman. Kostnad för mässan är 120 kr men barn under 13 år går in gratis tillsammans med målsman.

Utställare har möjlighet att boka bord på mässan 2 till 3 månader innan mässan börjar. Det ska gå att boka bord som privatperson också för den som har många spel att sälja.

Retrogathering

Retrospelsmässan har som nämnt fått inspiration av denna mässa som heter Retrogathering, vilket också är den första som startade i Sverige. Det är en av de största träffarna där man kan träffa utställare, företag, se och delta i tävlingar, diskussionspaneler plus mycket mer.

Retrogathering har två stycken mässor en som hålls i slutet av september varje år samt en som återkommer januari. Januarimässan kallas för ”Winter edition”.

Åldersgräns, inträdesavgifter och liknande har vi svårt att hitta på Retrogathering hemsida. Tyvärr måste vi säga att den inte är bra alls, första mässan som vi kikade på spöar den med hästlängder.

Retrogathering äger rum i januari och i september och anordnas i Växthuset i Västerås. Gatan är Viktor Larsson plats 1, Västerås.

Ytterligare tips

Videon som ni ser vid Retrogathering kommer inte från någon officiell kanal på Youtube, den är inspelad av GamingGrannar.

Det är en Youtube-kanal av svenska för svenskar som gillar retrogaming. Det är troligen den enda också men vi tycker att man gör ett proffsigt jobb med sina videoklipp. Just nu har man nästan 5000 prenumeranter på Youtube och det är alltid lika roligt att se vad Dave, EKKen och Hiro har att bjuda på varje månad.

Angry video game nerd” som egentligen heter Cinemassacre är troligen kungen av internet när det kommer till retrospel och konsoler. Roliga recensioner och allvarligt snack blandas i en enda stor kompott. Han har nästan 2 miljoner prenumeranter också. Rolig kille helt klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterat

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Till toppen