Retro Gaming FTW!

I en värld där allting ständigt utvecklas så finns det några som gillar att hålla kvar vid det gamla, denna sida är dedikerad till alla de som älskar att spela retrospel. Även inom retrospel så finns det mängder med olika inriktningar, spel och konsoler att samla på. Vi tar med er på en spännande resa genom tid och rum här på Bluefire.nu. Och man vet aldrig, du upptäcker kanske ett nytt intresse genom att läsa vår sida?

Vilka är det som intresserar sig för retrospel?

Vi tror, för detta är ingen vetenskaplig undersökning, men det ser ut som att majoriteten som gillar retrospel är födda på 70- och 80-talet. Varför är det då så? Egentligen är det en naturlig förklaring till att det är så enligt oss och det är för att personerna växte upp precis i den blommande era då konsolerna fick som mest uppmärksamhet.

Då pratar vi om Nintendo NES och Super Nintendo SNES, det är den retrokulturen som flest människor håller på med, det är enkelt förklarat det första steget. Sedan finns det äldre konsoler samt specialversioner av SNES osv, men det finns det mer info att hämta hos oss.

Det är populärt just nu med retrospel och många vill köpa dem. Anledningen är att personerna växte upp när spelen kom och hade det i sitt hem eller spelade hos någon kompis, och nu saknar man den tiden. Det ligger kanske en djupare psykologisk förklaring bakom detta som en ålderskris, man vill återuppleva sin barndom igen och det gör man genom att skaffa saker man hade som barn.

Tv-spelen hade möjligtvis en betydande roll när man var ung och då blossar intresset upp igen. I livet går man igenom många liknande faser så vi tror i alla fall att detta är orsaken av 70- och 80-talisternas ålderskris, och återigen är det inget vetenskapligt, det är bara en observation från vår sida. Vi känner många som har samlat på spel och konsoler sedan de släpptes så alla intressen bottnar inte i en ålderskris.

Det som är roligt nu är att tekniken som finns i gamla spel är just gamla, det går att hitta på mycket mer nu. Genom att anpassa spel och konsoler så kan man öppna upp dem, det går att tillverka nya spel, spela regionslåsta spel osv.

Idag går det även att spela alla gamla konsolspel på en dator, det krävs inte så mycket kraft för att spela ett gammalt NES-spel på sin vanliga dator eller laptop, det fungerar även på mobiltelefoner och surfplattor.

Nya konsoler som Xbox och Playstation är idag låsta med bättre teknik än retrospelen. Vi skulle också påstå att man inte värnar om upphovsrätten på samma sätt med retrospel som man gör med nya spel som släppts idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterat

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Till toppen